Zonnepanelen energiesaldering

STROOM TERUGLEVERING

Terugleververgoeding

Met zonnepanelen wek je zelf stroom op.

De opgewekte stroom wordt gelijk gebruikt in je huishouden.  Als je op dat moment meer stroom opwekt dan je verbruikt, wordt deze stroom terug geleverd aan het net. In het laatste geval krijg je een terugleververgoeding. Verbruik je meer stroom dan je opwekt? Dan levert EnergieFlex het restant.

Bedragen Terugleververgoeding

De terugleververgoeding tot 5.000 kWh per jaar is gelijk aan het kale leveringstarief conform het contract, exclusief overheidsheffing en btw. Boven 5.000 kWh per jaar is de vergoeding 75% van het leveringstarief conform het contract, exclusief overheidsheffing en btw.

De voorwaarden

Het terugleveren van stroom wordt salderen genoemd.

Salderen kan enkel tot een aansluitcapaciteit van maximaal 3x 80A. De meeste huishoudens hebben een lagere aansluitcapaciteit en dan is dit dus geen enkel probleem.
Particulieren kunnen onbeperkt salderen, zakelijke klanten tot maximaal 10.000 kWh per jaar.

Zonnepanelen combineren met Flex Prepaid (Prepaid Energie)

Je kunt ervoor kiezen om stroom af te nemen bij EnergieFlex in de vorm van een Prepaid energiecontract. In dit geval kies je voor een slimme meter die automatisch jouw teruglevering verrekent met de energierekening. Je betaalt nooit meer dan je verbruikt omdat je zelf het energietegoed moet opwaarderen. Van dit energietegoed wordt direct jouw verbruik betaald. Een negatief saldo kan tot 30 dagen opgewaardeerd worden. Je ontvang dagelijks een e-mail en wekelijks een sms bericht om je te herinneren. Zo kom je nooit zonder energie te zitten. Je kunt jouw verbruik nauwkeurig bijhouden met onze verbruiksmonitor. Hierin zie je hoeveel energie je verbruikt op welk tijdstip. Als je weet wanneer je energie verbruikt, kun je gaan besparen. Lees onze bespaartips om makkelijk energie én geld te besparen.

Met Flex Prepaid heb je de keuze uit een 1 jarig of variabel contract.

Zonnepanelen combineren met Flex Standaard (traditioneel contract)

Flex Standaard is ons traditioneel energiecontract. Je betaalt een vast termijnbedrag. De hoogte daarvan is gebaseerd op het gemiddelde energieverbruik over de afgelopen 3 jaar op het adres.

Wanneer je zelf stroom opwekt, is het termijnbedrag lager dan normaal omdat er rekening wordt gehouden met de verwachte teruglevering. Aan het einde van het jaar ontvang je een jaarnota waarop jouw verbruik verrekend wordt met de betaalde termijnbedragen. Het is dan mogelijk dat je geld terug krijgt of moet bij betalen. Met Flex Standaard heb je de keuze uit een 1 jarig of 3 jarig contract.

Bij Flex Standaard vragen we aan het begin van het contract om jouw meterstanden. In dit geval moet je er vijf aan ons doorgeven: gas, elektra daltarief, elektra normaal tarief, teruglevering normaal en teruglevering daltarief.

Vragen? Bel 088 – 304 10 00

(lokaal tarief)

Elke werkdag bereikbaar tussen 08.30 – 19.00 uur

Energiezaken regelt u zelf!

X