Teruglevering van stroom

Energie moet steeds duurzamer opgewekt worden. Een vorm daarvan is zonne-energie. Je kunt er voor kiezen om groene energie af te nemen bij jouw energieleverancier of je kunt zelf zonnepanelen aanschaffen. In het laatste geval wek je zelf stroom op.

Zonnepanelen wekken stroom op. Deze stroom kan direct gebruikt worden. Als dit niet gebeurd, gaat de stroom terug het net in. Hiervoor ontvang je een terugleververgoeding.

teruglevering

Wil je zelf stroom terugleveren?

Als je zelf zonnepanelen hebt of gaat aanschaffen, moet je dit even doorgeven aan jouw energieleverancier. Breng ook de netbeheerder op de hoogte dat je gaat terugleveren. Bij EnergieFlex is het zeker mogelijk om een terugleveringsvergoeding te ontvangen.

De voorwaarden

Salderen kan enkel tot een aansluitcapaciteit van maximaal 3x 80A.
Particulieren kunnen onbeperkt salderen, zakelijke klanten tot maximaal 10.000 kWh per jaar.

De manier van salderen

De saldering vindt per telwerk plaats. Dit betekent dat opgewekte stroom in de normaaluren wordt gesaldeerd met het verbruik in de normaaluren. Hetzelfde geldt voor opgewekte en verbruikte stroom in de daluren. Voor het eventuele restant aan opgewekte stroom per telwerk wordt een terugleververgoeding uitgekeerd zoals hierboven is beschreven. Afhankelijk van uw contract wordt er dagelijks, maandelijks of jaarlijks gesaldeerd en uitgekeerd. Hieronder ziet u een overzicht van salderings- en uitkeringsfrequenties.

Terugleververgoeding

De terugleververgoeding tot 5.000 kWh per jaar is gelijk aan het kale leveringstarief conform het contract, exclusief overheidsheffing en btw. Boven 5.000 kWh per jaar is de vergoeding 75% van het leveringstarief conform het contract, exclusief overheidsheffing en btw.

Vragen? Bel 088 – 304 10 00

(lokaal tarief)

Elke werkdag bereikbaar tussen 08:30 – 17:00

Energiezaken regelt u zelf!

X