Slimme meter

Slim en handig

Sinds een paar jaar is er een nieuwe gas- en elektriciteitsmeter op de markt. De belangrijkste verandering t.o.v. de oude meter is dat jouw meterstanden automatisch gemeten en doorgestuurd worden door jouw slimme meter. Hierdoor kan jouw energieleverancier het verbruik gemakkelijk inzien en deze koppelen aan slimme tools. Hierdoor kun je eenvoudig energie en geld gaan besparen!

 Slimme Meter met Flex Prepaid Energie levert u inzicht en voordeel

Inzicht met de slimme meter

Als je Prepaid Energie hebt, koppelen wij jouw slimme meter aan onze verbruiksmonitor. Op onze website kun je inloggen en in de verbruiksmonitor zien hoeveel energie je verbruikt hebt. Dit kun je zien per dag, per week of per maand. Als je weet wanneer je energie verbruikt, weet je wanneer je kunt gaan besparen.

Je kunt bijvoorbeeld elke week een kijkje nemen in de verbruiksmonitor. Als je dit inzicht met onze bespaartips combineert, gaat je energierekening zeker omlaag!

Verhuist mijn slimme meter mee?

De slimme meter is verbonden aan jouw huis en gaat niet mee als je naar een nieuwe woning gaat. Het is (nog) niet vanzelfsprekend dat er in elke woning in Nederland een slimme meter geplaatst is. Je kunt altijd bij jouw netbeheerder opnieuw een slimme meter aanvragen voor jouw nieuwe woning.

Terugleveren met zonnepanelen  

Steeds meer wekken we onze eigen stroom op met zonnepanelen. De slimme meter helpt bij het verrekenen van je eigen stroom en de stroom van je energieleverancier. Informeer niet alleen je energieleverancier maar ook je netbeheerder als je start met zonnepanelen. Op deze manier verloopt het ontvangen van een terugleveringsvergoeding goed.

Wat kost een slimme meter?

Wanneer je een aanvraag doet voor Prepaid Energie, vraag je automatisch een slimme meter aan.
Voor een slimme meter voor gas- en elektriciteit betaal je €72,60 (incl. BTW).
Voor een slimme meter voor alleen stroom betaal je €67,76 (incl. BTW).

Vragen? Bel 088 – 304 10 00

(lokaal tarief)

Elke werkdag bereikbaar tussen 08.30 – 17.00 uur

Energiezaken regelt u zelf!

X