Overzicht 24 dec. 2017

Uitreiking jelle's army

Zaterdag 23 december viel er bij NAC meer te vieren dan alleen de grote overwinning van 3-1 op  FC Utrecht. Clubicoon Jelle ten Rouwelaar werd namelijk uitgezwaaid en kreeg een mooi afscheidscadeau. Jelle speelde in 9 seizoenen meer dan 300 wedstrijden onder de lat voor de Bredase club. Maar wat geef je zo’n man als Jelle als cadeau?

Het afscheidscadeau
Met die vraag is NAC in overleg gegaan met Samen voor NAC en het Jeugdsportfonds. Uiteindelijk werd de conclusie getrokken dat Jelle een eigen Army verdient, Jelle’s Army. Dit betekent dat Jelle een eigen tribune krijgt in het Rat Verlegh stadion, Jelle’s Corner. Het cadeau maakt het mogelijk voor ieder kind in Breda om te sporten en de magie van een avondje NAC te ervaren, ook als dit vanuit huis financieel niet mogelijk is.

Een mega cheque 
Om geld in te zamelen voor dit project, werd er een loterij gehouden. Tijdens de rust van NAC – FC Utrecht werd de eerste opbrengst van de loterij bekend gemaakt en gepresenteerd aan Jelle. De opbrengst was een mega cheque van maar liefst €45.774. Veel sponsoren hebben een steentje bijgedragen om de loterij mogelijk te maken. Ook kwamen er donaties uit onverwachtse hoeken, zo doneerde DJ Tiësto een bedrag van €15.000. Wij, als rugsponsor van NAC, hebben een elektrische fiets beschikbaar gesteld als een van de groteren prijzen van de loterij. 

jelles army

Jelle’s corner
Super trots liep Jelle naar zijn eigen vak, het vak D1 op de hoofdtribune. Een eerste reactie van Jelle:  “Dit was een mooie avond. Drie puntjes en dit fantastische resultaat dat we met zijn allen voor elkaar hebben gekregen voor Jelle’s Army. Het draait vanavond niet om mij. Het voelt voor mij helemaal niet als een afscheid."

"Als ik dan vanavond kijk wat we in zo’n korte tijd hebben opgehaald en kunnen gaan betekenen, ongelooflijk. Dat ik dit nu kan delen met de kinderen op mijn eigen tribune in mijn eigen stadion, dat is gewoon super."

jelles army