Overzicht 19 dec. 2017

Kerstactie N.E.C. 2017

In 2016 organiseerden we samen met N.E.C. voor het eerst de kerstactie. Dit was een groot succes. Daarom besloten we het succes door te zetten en organiseerden we in december 2017 weer de kerstactie.

Lancering kerstactie 
Op woensdag 6 december lanceerden we samen met N.E.C. onze kerstactie. Er werd gelijk vol enthousiasme gereageerd. De eerste paar dagen werden er al meer dan 70 mensen die een steuntje in de rug verdienden, aangedragen voor een mooi kerstpakket.

Grote inzameling voor het stadion 
Omdat er zoveel enthousiaste reacties kwamen, besloten we voor de wedstrijd N.E.C. – Helmond Sport op 15 december, een grote inzameling te houden. Voor het stadion kwam een reusachtig kerstcadeau te staan waarin we de producten konden verzamelen. We werden overdonderd door de vele producten die iedereen had meegebracht. Koekjes, flessen wijn, speelgoed, boeken, echt van alles kwam voorbij.

kerstactie nec

Donatie aan de voedselbank 
Door de grote inzameling hadden we zoveel producten verzameld dat we meer mensen blij konden maken dan dat we in eerste instantie dachten. Daarom hebben we dezelfde dag nog contact opgenomen met organisaties die de spullen goed konden gebruiken. Uiteindelijk hebben we zelf 150 tassen langs gebracht en hebben we de rest van de producten gedoneerd.

Wilco van Schaik, algemeen directeur N.E.C.: “Het is ongekend wat deze actie teweeg heeft gebracht. We zijn overladen met cadeaus en warme reacties. We hebben daarom ook besloten om direct contact te zoeken met de Voedselbank, het Ronald McDonald Huis en de Vluchtelingencentrale Nijmegen. We kunnen nu honderden gezinnen verrassen met een prachtige kerstattentie. Wij zijn er trots op dat we samen met onze partner EnergieFlex deze kerst bij veel mensen voor een glimlach kunnen zorgen.’’

kerstactie nec

Een hartverwarmende dag  
Op woensdagmiddag (20 december) zijn spelers en staf van N.E.C. samen met EnergieFlex op pad gegaan met onze 150  kerstpakketten om zoveel mogelijk Nijmegenaren te verassen. Tijdens het persoonlijk rondbrengen, kwamen we in aanraking met ontroerende en mooie verhalen. Deze dag heeft indruk gemaakt op ons allemaal en het doet ons goed om zoveel mensen een mooie kerst te bezorgen.

kerstactie nec