100% Sociaal Groen

Met 100% Sociaal Groen kies je bewust voor groene energie.
En draag je bij aan een schonere wereld.

Bereken je voordeel

Kun je een goede daad verrichten én duurzaam bezig zijn?


Jazeker! Met een 100% Sociaal Groen energiecontract krijg jij groene stroom en groen gas. Ons groene gas heeft als eerste in Nederland het Fairtrade keurmerk. Onze groene stroom is 100% duurzaam. Daarnaast compenseer jij de CO2-uitstoot van je gasverbruik met schonere kookovens in India.

100% groene energie

Groene energie bereikbaar maken voor iedereen: dat is ons ideaal. En daarom zijn de tarieven van 100% Sociaal Groen gelijk aan de lage energietarieven van Flex Standaard.

Overstappen naar groene energie

 

 

Bekijk de animatie over onze groene energie.

-

Voordelen
100% Sociaal Groen

  • Groene stroom én Fairtrade gecompenseerd groen gas
  • Lage energietarieven
  • Een vast bedrag per maand
  • Jij verbetert de leefomstandigheden van de allerarmsten
  • Zekerheid van compensatie, dankzij certificaten van Fairtrade en Gold Standard
  • In samenwerking met Fairtrade Max Havelaar en het FairClimateFund
  • Keuze uit een 1-jarig of 3-jarig energiecontract
  • Geen waarborgsom voor nieuwe klanten
Ik kies voor 100% Sociaal Groen

fairclimatefund_rond.svg

Ik kies voor duurzaam en sociaal 100% Sociaal Groen

Direct aanmelden

3 grote belangen

Dit project heeft 3 voorname belangen:

1. Economische stimulans

Doordat de Chulika oven minder hout nodig heeft, houden de vrouwen tijd over. Zij hoeven namelijk niet meer uren te zoeken naar hout. Daarnaast ontvangen de huishoudens die meedoen aan dit project verkoopbare Fairtrade Carbon Credits. Dit levert het gezin geld op. Zo komen de opbrengsten direct terecht bij de lokale bevolking. Bovendien ontstaan nieuwe banen voor de productie, verspreiding en onderhoud van de nieuwe ovens.

 

Bekijk de video over 2 families die meedoen aan het project

 

 

2. Betere leefomstandigheden

De leefomstandigheden en de positie van de vrouwen in Raichur verbetert. Zij hoeven minder moeite te doen om een maaltijd voor hun gezin klaar te maken. De kwaliteit van leven verbetert, doordat er veel minder rook in de huizen vrij komt. Ook werken we vanuit het project aan programma’s om mensen bewuster te maken van de veranderende omstandigheden door klimaatverandering.

3. Gezondere
huizen

Luchtvervuiling binnenshuis staat bovenaan de lijst met de grootste gezondheidsrisico’s in ontwikkelingslanden. Meer dan 4 miljoen mensen sterven per jaar door blootstelling aan rook tijdens het koken. Met dit project werken we aan de reductie van rook binnenshuis. Met als resultaat: minder ademhalingsproblemen en minder vroegtijdige sterfgevallen.

100% Sociaal Groen tarieven

Energietarieven veranderen door ontwikkelingen in de energiemarkt. Wij bieden je groene energie aan voor lage tarieven. Goed om te weten: heb je een stroommeter met een dubbel telwerk? Dan kun je alleen gebruikmaken van het dubbeltarief.

Nieuwe klanten hoeven bij ons geen waarborgsom te betalen.

Investeren in schoner koken

Mensen in ontwikkelingslanden koken vaak binnenshuis op open vuur. Hierbij komt veel rook vrij. Jaarlijks sterven er ruim 4 miljoen mensen aan de gevolgen van deze rook. Daarnaast veroorzaakt het koken op open vuur veel CO2-uitstoot. Dit is erg slecht voor het milieu. Koken op open vuur kost bovendien veel hout, wat zorgt voor ontbossing. Veel negatieve effecten dus, voor mens en milieu.

Daar wilden wij iets aan doen! Daarom investeren wij in schonere kookovens. Deze verbruiken minder hout dan open vuur. Schonere kookovens betekent betere leefomstandigheden voor bewoners, minder schadelijke rook en minder ontbossing. Kies jij voor 100% Sociaal Groen, dan gaat een deel van jouw betaling naar de schonere kookovens. Zo compenseren we jouw CO2-uitstoot in Nederland. 

Heb je vragen over dit energiecontract?

Onze klantenservice helpt je iedere werkdag van 9.00 - 17.00 uur via 088 - 304 10 00 (lokaal tarief).

Liever via e-mail? Vul ons contactformulier in en je krijgt binnen 5 werkdagen reactie.

FCC_Lock-up_vertical_RGB_NL.png

Dit is het Chulika Clean Cookstove project

Het project achter 100% Sociaal Groen heet het Chulika Clean Cookstove project. Dit is een initiatief van Stichting Max Havelaar en FairClimateFund. Met het project werken we samen aan de inzet van schonere kookovens (cookstoves) in Raichur (Zuid-India). Inmiddels zijn er al bij 21.500 huishoudens 43.000 schonere houtovens geïnstalleerd in 150 dorpen. Via een programma leert de bevolking alles over duurzame verandering.

Ik stap over naar 100% Sociaal Groen

Wat willen we bereiken met het project?

Het doel is om bij nog veel meer huishoudens de oude inefficiënte houtoven te vervangen door de Chulika houtoven. De Chulika houtoven verbruikt in verhouding met de oude houtovens namelijk 67,5% minder hout. Door het vervangen van de ovens vermindert de uitstoot van broeikasgassen en giftige stoffen, die ontstaan uit verbranding van hout. Tijdens het koken met een Chulika oven komt nauwelijks nog rook vrij en wordt er weinig as geproduceerd. Huishoudens kunnen met de oven koken, grillen, water verwarmen en het typische Indiase brood bakken.

Leveringsovereenkomst toch opzeggen?

Heb je een energiecontract bij ons afgesloten maar wil je het contract toch niet laten ingaan? Je hebt dan tot 14 dagen na ontvangst van onze leveringsovereenkomst de tijd om het contract alsnog op te zeggen.

Lees meer