Modelcontract

Makkelijker vergelijken met het 'modelcontract'

Hoe zie je makkelijk of jij het beste energiecontract hebt? Wanneer alle energiebedrijven hun contracten op dezelfde manier indelen. Dat noemen we ook wel een 'modelcontract'.

Energieleveranciers in Nederland zijn alweer een paar jaar verplicht om met een modelcontract voor stroom en gas te werken. De opzet en voorwaarden van dit contract zijn bij alle leveranciers hetzelfde.

Hoe ziet een modelcontract eruit?

Een modelcontract is een verzameling van documenten. Daarin lees je wat de overeenkomst met de energiemaatschappij allemaal inhoudt, zoals de tarieven die je betaalt en de voorwaarden die gelden. Kies je bij ons bijvoorbeeld voor het vaste energietarief van 1 jaar? Dan leggen wij het afgesproken tarief en de contractperiode van 1 jaar vast in zo'n modelcontract.

Wanneer kies je voor een modelcontract?

Je kiest voor een modelcontract als je geen contract wil met een vaste looptijd. Dat is handig als je bijvoorbeeld tijdelijk in een huis gaat wonen. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar. De tarieven voor dit contract zijn wel hoger dan de tarieven voor Flex Standaard en 100% Sociaal Groen.

Modelcontract aanvragen?

Wil je een modelcontract aanvragen? Neem dan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur contact op met klantenservice via 088 – 304 10 00 (lokaal tarief).

Je recht op bedenktijd

Heb je een energiecontract bij ons afgesloten? Dan sturen wij je een e-mail waarin we de overeenkomst met jou bevestigen.
Na ontvangst van deze e-mail heb je een bedenktijd van 14 dagen. Let op: dit zijn kalenderdagen, geen werkdagen.

Profiteer nu van onze lage tarieven

Bereken mijn voordeel

Heb je vragen?

Onze klantenservice helpt je iedere werkdag van 9.00 - 17.00 uur via 088 - 304 10 00 (lokaal tarief).

Liever via e-mail? Vul ons contactformulier in en je krijgt binnen 5 werkdagen reactie.

Ga naar klantenservice