Overzicht 02 okt. 2017

Gasverbruik in de herfst

Verandert ons gasverbruik in de herfst?

De herfst is weer begonnen. Dit betekent dat de temperatuur zakt en de verwarming weer aan gaat.
Het zal je niet verbazen dat je 80% van je totale gasverbruik gebruikt tussen oktober en maart. Gas is de grootste kostenpost op de energierekening.

Ongeveer 70% van je gasverbruik wordt verbruikt door de verwarming. Een snelle besparing kun je al doen door de verwarming een paar graden lager te zetten. Een paar minuten korter douchen is ook een snelle en makkelijke besparing die veel huishoudens kunnen toepassen.

gasverbruik

Overstappen van leverancier en gasverbruik

Net werd al gezegd dat gas de grootste kostenpost is op de energierekening. Voor dat je gaat overstappen van leverancier is het dus raadzaam om goed naar de gasprijs te kijken. Een gemiddeld gezin gebruikt ongeveer 1.500 m3 gas per jaar. Elke leverancier rekent andere tarieven voor deze hoeveelheid gas. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met jouw type woning, de isolatie van je huis, de grote van je gezin en de omgang met de verwarming.

Type woning

Het type woning waar je in woont heeft zeker invloed op jouw energierekening. Een hoekhuis verbruikt namelijk meer gas dan een tussenwoning. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden.Het is dan ook aan te raden om je huis goed te isoleren. Het dak, de muren en de vloer zijn plekken waar warmte snel naar buiten glipt. Nieuw(ere) woningen zijn vaak beter geïsoleerd dan oudere woningen. Wil je weten of jij nog iets kunt verbeteren aan de isolatie van jouw huis? Kijk dan even op deze website: www.verbeteruwhuis.nl

Een lekker warm huis

In de herfst en winter wil je natuurlijk niet in de kou zitten. De verwarming wordt lekker opgestookt.
Helaas kost dit veel energie. Het kan zeker lonen om de verwarming iets lager te zetten dan normaal. Een dikkere trui biedt uitkomst. Als je de temperatuur al een graden lager zet, kan dit leiden tot een besparing van 7% per jaar.

Houd grip op je kosten door inzicht in je (gas)verbruik

Wanneer je precies weet hoeveel energie je verbruikt, kun je grip houden op je kosten. Je kunt natuurlijk elke dag, week of maand de standen handmatig bijhouden. Nog makkelijker is om je gratis aan te melden bij slimme meter portal (www.slimmemeterportal.nl). Als je inlogt op deze website kun je makkelijk jouw verbruik zien. Voor deze website is een slimme meter vereist.