Overzicht 08 jan. 2018

Energieleverancier zonder borg

Wat is een waarborgsom? 

Verschillende soorten huishoudens hebben energiecontracten bij energieleveranciers. Ook huishoudens met een lager inkomen die maar net wel of net niet de energierekening kunnen betalen. Om het betalingsrisico voor een energieleverancier te verkleinen, vragen sommige leveranciers een waarborgsom aan de klant. De waarborgsom zorgt voor meer zekerheid omtrent het betalen van de energierekening.

energieleverancier zonder borg

Hoe hoog is de waarborgsom?

Elke energieleverancier is vrij om de hoogte van de borgsom zelf te bepalen. Een waarborgsom kan oplopen tot wel €800,-. Dit is natuurlijk veel geld voor huishoudens die maar net rond kunnen komen. Als je van te voren al weet dat je een waarborgsom moet betalen (door betalingsachterstanden of schulden), kun je op zoek gaan naar een leverancier met een lage of geen waarborgsom. Energieleveranciers bepalen door het doen van een kredietcheck of een persoon een waarborgsom krijgt. Je kunt altijd  contact opnemen met je energieleverancier als je het niet eens bent met de gevraagde waarborgsom.

Zonder borg klant worden bij EnergieFlex

Bij ons hoef je als nieuwe klant geen borg te betalen. We gaan er vanuit dat je als klant altijd netjes de energierekening betaalt. Lukt het toch niet om de energierekening te betalen? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Al klant geweest bij ons?

Ben je al klant geweest bij ons? Dan kijken we naar de reden dat je weg bent gegaan. Als je vanwege een betalingsachterstand bij ons weg bent gegaan, vragen we een waarborgsom van maximaal €400,- per product.

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier

In december is er niet voor niets een piek in het aantal overstappers. De hoofdreden hiervan is dat iedereen maar eens per jaar van zorgverzekeraar kan veranderen. Hierdoor gaan veel huishoudens er automatisch vanuit dat ze ook maar eens per jaar kunnen overstappen van energieleverancier.

Dit is onjuist. Op elk gewenst moment in het jaar kun jij overstappen van energieleverancier. Het is wel belangrijk om de einddatum van jouw contract er bij te houden om een opzegboete te vermijden. Begin ruim 2 maanden voordat jouw huidige contract afloopt met zoeken. Dan ben je ruim op tijd, heb je een ruime keuze en kies je voor een contract dat goed bij jou past.