Overzicht 22 sep. 2016

Selecteren energieleverancier: waar moet je op letten?

Ga je een nieuw energiecontract afsluiten? Dan wil je uiteraard wel dat je achteraf tevreden bent met jouw keuze voor een energieleverancier. Om je te helpen met je keuze, beschrijven we in dit artikel waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier. Je kunt onderstaande tips gebruiken voor het afsluiten van een energiecontract voor thuis, maar ook voor het afsluiten van een zakelijk energiecontract voor jouw bedrijf.

energieleverancier kiezen

 

De kosten van het energiecontract
Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je niet te veel gaat betalen voor jouw nieuwe energiecontract. Om ervoor te zorgen dat jouw maandelijkse vaste lasten niet omhoog gaan, let je ten eerste op de tarieven die een energieleverancier hanteert. Dit doe je niet in het algemeen, maar door naar jouw eigen verbruik te kijken en de kosten van dit verbruik te achterhalen.

Is een energieleverancier duurder dan jouw huidige leverancier, dan heeft overstappen geen zin en kost dit je alleen maar geld. Ga op zoek naar een energieleverancier met lagere energietarieven, zodat je meer geld overhoudt aan het einde van het jaar.

Verder is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de kosten van het energiecontract, maar ook naar de insteek van deze kosten. Bij het afsluiten van een nieuw contract kun je namelijk kiezen voor vaste tarieven, maar ook voor variabele tarieven. Vaste tarieven blijven gedurende de looptijd van het contract altijd hetzelfde, terwijl variabele tarieven twee keer per jaar iets hoger of iets lager kunnen worden.

De looptijd van het contract
Bij het afsluiten van een nieuw energiecontract, kun je kiezen uit een contract voor bepaalde tijd en een contract voor onbepaalde tijd. Een contract voor bepaalde tijd heeft een einddatum, terwijl dit bij een contract van onbepaalde tijd niet het geval is. Afhankelijk van jouw voorkeuren, kies je een contract dat bij jou past.

De energie die u afneemt
Ben je begaan met ons milieu? Dan kies je  een energiecontract die je de garantie geeft op
 groene stroom en groen gas. Door groene stroom en groen gas af te nemen, bescherm je het milieu en leef je een duurzamer leven.

De leveringsvoorwaarden van de energieleverancier
Het woord ‘leveringsvoorwaarden’ ken je misschien nog niet, maar dit zijn simpelweg de Algemene Voorwaarden van een energieleverancier. Door de Algemene Voorwaarden van een energieleverancier door te nemen, weet je precies wat je te wachten staat als nieuwe klant. Ben je het niet eens met de leveringsvoorwaarden, dan kies je een andere energieleverancier.