Overzicht 04 apr. 2018

Energie neutraal wonen

Wat is energie neutraal wonen?
De laatste jaren zijn we al druk bezig met ons huis duurzamer maken. Hierdoor daalt ons energieverbruik. Een woning die energieneutraal is, verbruikt niet meer energie dan dat er zelf aan energie opgewekt wordt.

Hoe werkt het?
Je kunt zelf of samen met je buren / wijk aan de slag gaan met energie neutraal wonen. Dit kan door bijvoorbeeld als collectief zonnepanelen aan te schaffen of door aan de slag te gaan met andere vormen van duurzame energie: wind, hout, aardwarmte of biogas.

Door een aantal aanpassingen in huis door te voeren, kun je al snel besparen op je energierekening en energie neutraler wonen.
Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie van je dak, vloer, muren en gevels. Ook het juiste glas kan een hoop warmteverlies voorkomen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een warmtepomp of een zonneboiler. Ook is het belangrijk om binnenshuis zo energieneutraal te kijken. Welke apparaten zijn verouderd en verbruiken onnodig veel energie? Repareer deze apparaten dan of schaf een energiezuinigere versie aan.

Ga je een nieuwe woning huren of kopen?
Maak dan gelijk de goede keuze door in een woning te gaan die zo goed als energieneutraal is. Op de website ervaringen met energie kun je ervaringen van andere huishoudens met energiebesparende oplossingen kijken en lezen.

http://www.ervaringenmetenergie.nl/zonnepanelen/