Overzicht 08 mrt. 2017

Energie besparen m.b.t. verwarming

Hoe kan je energie besparen m.b.t. de verwarming?

Een huishouden in Nederland gebruikt per jaar ongeveer 1.500 m3 gas. Nog veel ruimte voor energie besparen. Hiermee is gas het grootste onderdeel van de energierekening. Uiteraard heeft je huis en je gezin samenstelling veel invloed op je gas verbruik. De energieproducten van EnergieFlex helpen al met geld besparen. Hieronder vind je tips om daadwerkelijk gas (energie) te besparen.

energie besparen

11 tips over energie besparen

Tip 1: Gebruik de verwarming alleen in ruimtes waar je vaak bent
Draai de knoppen van de verwarming in ruimtes waar u weinig bent wat dichter. Hierdoor bespaart u energie en wordt het in andere ruimtes sneller warm.

Tip 2: Houdt alle kamerdeuren dicht
Wanneer u naar een andere kamer gaat, sluit dan de deur. Warmte verspreidt zich snel naar andere kamers of naar buiten.

Tip 3: Wen aan een lagere binnen temperatuur
U kunt per jaar wel 6 tot 8% op de kosten besparen door de thermometer geleidelijk lager te zetten. Het is misschien eventjes wennen, maar op de lange termijn een geschikte oplossing om veel energie te besparen.

Tip 4: Draag voor warme voeten sloffen in huis.
Warme lucht stijgt. Hierdoor zijn de vloeren vaak koud. Draag sloffen in plaats van de thermometer omhoog te zetten om energie en geld te besparen.

Tip 5: Pak een deken wanneer u op de bank zit
Een deken is goedkoper dan de verwarming hoger zetten. Samen onder een deken Netflix kijken is ook nog eens erg gezellig.

Tip 6: De verwarming lager of uit zetten in de nacht
Wanneer u slaapt en onder een warme deken ligt, is het vaak niet nodig om de verwarming op volle toeren te laten draaien. Als het vriest is het wel verstandig om de verwarming op een lage stand aan te laten staan om bevriezing te voorkomen.

Tip 7: Is er niemand thuis? Zet dan de verwarming lager of zelfs uit
Zonde als niemand de energie gebruikt!

Tip 8: Nieuwe CV ketel nodig? Kies voor een Hr-ketel.
HR-ketel staat voor hoogrendementsketel. Deze ketel gebruikt de warmte uit het vocht van de verbrandingsgassen om het water in de CV ketel te verwarmen.

Tip 9: De gaskachel goed onderhouden en ventileren
Gebruikt u een gaskachel? Dan is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te ventileren. Op deze manier gaat de kachel langer mee en werkt hij efficiënter.

Tip 10: Zet de openhaard niet elke dag aan
Een openhaard is heel gezellig maar er gaat ook veel warmte door verloren. Zorg ervoor dat de luchtafvoer goed afgesloten is om de warmte binnenshuis te houden.

Tip 11: Gebruik zo min mogelijk elektrische kachels
Een reguliere verwarming is efficiënter in energieverbruik dan een elektrische kachel.

Met EnergieFlex kun je geld én energie besparen. Bereken snel je voordeel!